Важно

Работа с пелетни камини и котли "FirePower"

Пелетните системи FirePower са предназначени за икономично и комфортно отопление на вашия дом. Използването на нашите продукти изискват минимални умения за работа. Напълно автоматизирания контролер осигурява изключително лесен начин на работа. При инсталирането на пелетната система, наш служител ще Ви направи инструктаж за работа и поддръжка.

Забранено е използването от деца под 16г.

За оптимално КПД и намаляне на разхода на пелети, нашият екип разработи система за циркулация на димните газове, която преминава през цялата дължина на водната риза. По този начин топлината на димните газове се усвоява от водата, в резултат на което се постига високо КПД.

С безброй опити и тестове нашият екип успя да разработи камина FirePower W21 с изключително компактни размери 50х50х100см. , с вграден бункер до 25кг. пелети, водна риза с дебелина на ламарината 4mm за дългогодишно потребление и тегло 90кг.

Пелетните камини и котли с водна риза могат да работят както със затворена, така и с отворена система. Водната помпа се контролира от камината или котела.

Напълно автоматизираната работа на камината или котела значително улеснява използването й . Може да задавате желаната от Вас температура на водата по всяко време на работа. Мощността се регулира автоматично. Автоматично се запалва и самопочиства.

Допълнителни екстри. За Ваше удобство, нашите продукти разполагат с интернет модул, чрез който може да се извършва включване, изключване и смяна на температурата през комютър, лаптоп или смартфон. Също така разполагат с извод за стаен термостат или GSM комуникатор.

Сезонно почистване от сажди. За удобство на потребителите изградихме системата за почистване от сажди максимално улеснена, така че всеки технически грамотен потребител да се справи без да е необходимо да се обръща към наш специалист. В зависимост от качеството на пелетите, почистването от сажди се извършва веднъж или два пъти на сезон.

Почистване от пепел. Предвидили сме ~ 5л. пространство за пепел, което позволява почистването да се извършва веднъж на 4 – 5 дни при средно интензивна работа. Почистването трябва да се извършва със специална прахосмукачка за пепел.

Сервиз: За ваше улеснение нашият екип направи камините и котлите с лесно достъпни елементи, така че всеки технически грамотен потребител да може сам да извърши извънгаранционен сервиз с минимално съдействие от наша страна. Елементите, които използваме, са напълно достъпни на Българския пазар. За подробна информация не се колебайте да се свържете с нас!

Гаранционен севиз. За удобство на нашите клиенти гаранционното обслужване се извършва на място от наш служител. При възникнал проблем, който не е по Ваша вина, позвънявате и във възможно най-кратък срок наш служител идва на място и отстранява проблема, като транспорта и серзвиза е за наша сметка.

Извънгаранционен сервиз. При възникнал проблем по неправилна експлоатация или извънгаранционно, позвънявате и във възможно най-кратък срок наш служител идва на място и отстранява проблема, като транспорта и сервиза се заплаща от ваша страна.

За потребители с повече познания сме предвидили и сервизно меню, от което може да се променя всеки един параметър.

Монтаж на камина или котел с водна риза при същестуваща отоплителна инсталация. Мотажът се извършва изключително лесно, като се свързват входящата и изходящата тръба. Водната помпа се свързва посредством клеми към камината или котела. Към димоотвода, камината или котела се свързват посредством димоотводна или огъваща тръба с размер ф80мм.

За повече подробности не се колебайте да се свържете с нас.